De Bestimming – Under de Toer

08 november 2018 11 dagen

Alles in het leven heeft een bestemming, een doel. De moeder met haar verdriet die alleen nog haar stem laat klinken via de cello. De jammerende loodgieter die toekijkt hoe de kerk door zijn schuld in lichterlaaie staat. Een kar die zwaar beladen door de Belgische heuvels rijdt. De dominee die verstoken van elke begeestering wacht op de preek die niet komt. De kar met het harmonium die, voortgetrokken door de jongen, vol klank de nacht in gaat.
De Bestimming is een voorstelling waarin de bezoeker mee op reis gaat naar een ongewisse bestemming, als een vluchteling voor het onheil, maar in de kerk van het dorp een veilig, muzikaal en beeldend heenkomen vindt. Een locatievoorstelling in en rondom de toren, kerk en pastorie van Minnertsga.

Meer: Under de Toer

Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de ruim 750 kerken in Friesland zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Samen verbeelden ze de mooiste verhalen die het waard zijn opnieuw verteld te worden.

Andere activiteiten
Bekijk activiteitenoverzicht