De verdwenen peerden – Under de Toer

03 augustus 2018 2 dagen

Het verhaal gaat dat er in het kerkje van Nijeberkoop ooit twee paarden zijn omgekomen. De paarden waren losgeraakt en zijn, zo bleek later, op het kerkhof van het dorpje terechtgekomen. Het kerkje was in slechte staat, waardoor het niet meer werd gebruikt. Toen er na een poosje weer eens mensen kwamen, lagen daar de verdwenen paarden: allebei dood. Ook al is het kerkje van Nijeberkoop allang verdwenen, het verhaal is na al die jaren nog bekend. Er schuilt een mooie symboliek in: het kerkje bleef tot op het laatste moment een plaats waar je je beschermd voelde.

Meer: Under de Toer

Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de ruim 750 kerken in Friesland zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Samen verbeelden ze de mooiste verhalen die het waard zijn opnieuw verteld te worden.