Dorpskerk Huizum: Concert van muziekgroep ‘Bender’

11 oktober 2020

Vanaf april 2019 trekt Bender langs de theaters met het liedjesprogramma ‘Mooi begin’, een jubileumvoorstelling ter ere van hun 10-jarig bestaan. Tien jaar waarin de groep met veel succes langs podia en festivals heeft getoerd met eigen Nederlandstalige chansons. Liedjes die raken en ontroeren, liedjes ook vol vrolijkheid en levenslust.

In ‘Mooi begin’ nemen de vier heren van Bender het publiek voor het eerst mee naar enkele muzikanten en tekstschrijvers die hen oorspronkelijk hebben geïnspireerd. Liedjes van ondermeer Herman van Veen, Tom Waits, Jacques Brel en Victor Jara zijn op zijn Benderiaans en al dan niet hertaald te beluisteren. Maar natuurlijk komt ook het eigen vertrouwde werk met meerdere nieuwe ‘songs’ ruimschoots aan bod, naast een paar fraaie anekdotes uit ‘Tien jaar Bender’, die toch écht verteld moeten worden.

De bandleden zijn:
Bert Vissers: zang en liedjesschrijver;
Tom Bak: gitarist en arrangeur;
Jos Caspers: contrabassist en
Rodney Calis: trompettist.

Website: www.bendermuziek.nl en  www.dorpskerkhuizum.nl

Tijdstip: 15.00 uur
Entree: € 10,00 ; voor kinderen € 2,50 (incl. consumptie in de pauze).