Een nacht in de Sint Janskerk – Under de Toer

13 augustus 2018 18 dagen

Een groep jongeren sluipt uit nieuwsgierigheid de kerk in. Plotseling staan ze oog in oog met een oude man. Hij neemt ze mee op een reis door zijn herinneringen. Wonderlijk genoeg gaan deze terug tot in het jaar 1230, toen een eenzame monnik over het wad dwaalde, op zoek naar een weggelopen koe. Het lijkt alsof de man even oud is als de stenen van de kerk zelf. Is hij een bevlogen verteller of is er meer aan de hand? Wat willen die twee vrome weduwen? Hoe is de kerk ontstaan?

Meer: Under de Toer

Under de Toer presenteert 32 bijzondere verhalen, die in één van de ruim 750 kerken in Friesland zijn geboren. Deze verhalen vormen het vertrekpunt voor manifestaties waarin kunstenaars samenwerken met de gemeenschap. Samen verbeelden ze de mooiste verhalen die het waard zijn opnieuw verteld te worden.

A0AFFSERIEUdT18