Podiumtour Marcel Smit in Friese kerkjes

19 juni 2020 t/m 13 december 2020

Muziekliefhebbers opgelet! Marcel Smit gaat dit jaar in maar liefst 16 kerkjes zijn nieuwe album ten gehore brengen. Inmiddels heeft hij al in vier kerken de sterren van de hemel gezongen, maar tot en met december gaat Marcel bij nog twaalf kerkjes langs om zijn album te presenteren. Deze bijzondere (en gratis!) podiumtour is ter ere van Stichting Alde Fryske Tsjerken, die haar 50-jarige bestaan viert.

Marcel Smit is een veel gevraagd artiest en niet meer weg te denken uit de jaarlijkse Fryske Top 100. Hij schrijft veelal verhalende luisterliedjes over zaken uit het dagelijkse leven. Fleurig, humoristisch maar ook ontroerend. Marcel treedt ook regelmatig op met andere artiesten, zoals in het succesvolle Frisicana-project met Piter Wilkens en Gurbe Douwstra. Na zijn tweede album ‘Mear muzyk’ in 2014 is dus nu zijn derde album ‘Noch mear muzyk!’ uit.

Alle nieuwe nummers zijn tijdens deze Podiumtour live te beluisteren, maar uiteraard komen ook de bekende bestaande nummers ruimschoots aan bod.

Hieronder een overzicht van verschillende data en locaties. Kom jij ook luisteren in één van de kerkjes?

N.B.: Dit overzicht is onder voorbehoud en afhankelijk van de eventuele verdere ontwikkelingen in de coronacrisis. Houd voor actuele optredens  www.marcelsmit.frl of www.aldefrysketsjerken.nl in de gaten.

Sint-Hippolytuskerk in Olterterp, vrijdag 19 juni, 20.20 uur, deur open 20.00 uur

Redbadtsjerke Jorwert, zondag 4 oktober, 15.30 uur, deur open 15.00 uur

Kleastertsjerke Koartehimmen, zondag 25 oktober, 15.30 uur, deur open 15.00 uur